Hulp nodig?

Ontdek lokale feesten en evenementen

Het vliegerfestijn in Cadzand biedt een kleurrijke en boeiende show van vliegers van verschillende groottes en vormen. Bewonder de indrukwekkende vliegercreaties die in de lucht zweven en geniet van de levendige sfeer die dit festijn met zich meebrengt. Het is een geweldige manier om een dagje ontspannen op het strand door te brengen en te genieten van deze unieke kunstvorm. Dit evenement wordt meerdere keren per jaar georganiseerd bij strandpaviljoen Caricole.

Wil je het authentieke Zeeland leren kennen? Tijdens de jaarlijkse folkloristische dag in juli geniet u in IJzendijke van dé Zeeuwse volkssport: rienkrieë oftewel ringrijden. Op de rug van een ongezadeld paard wordt in galop over een baan gedraafd. De ringrijder moet ondertussen met een lans een ring proberen te steken. Daarnaast is er het sjezenrijden. Dit lijkt op ringrijden maar bij het sjezenrijden zitten de deelnemers in streekdracht in een wagen die wordt getrokken door een paard. Eentje ment, de ander moet de ring steken. Ook zijn er demonstraties van krulbollen en ambachtelijke beroepen.

Iedere laatste vrijdag in juli vind in Groede de jaarmarkt plaats. De jaarmarkt biedt een verscheidenheid aan lokale producten, kunstnijverheid, voedsel en amusement. Het is een geweldige gelegenheid om de charmante sfeer van het stadje Groede te ervaren en te genieten van een dag vol plezier en entertainment. 

De avondmarkten, gehouden op vier dinsdagen in juli en augustus in Sluis, bieden een gezellige en levendige sfeer waar u kunt genieten van lokale producten, kleding, accessoires en nog veel meer. Geniet van het winkelen terwijl u wordt omringd door muziek en entertainment in een pittoreske omgeving. 

Het eerste weekend van augustus worden in het kustdorp Breskens de Visserijfeesten gehouden. Dit evenement staat in het teken van de rijke visserijtraditie van de regio. Bezoekers kunnen genieten van culinaire hoogstandjes met verse visgerechten, traditionele muziekoptredens, demonstraties van oude ambachten en straatartiesten. 

Het vuurwerkfestival in Knokke-Heist is een spektakel waar u van kunt genieten tijdens uw bezoek aan het nabijgelegen Knokke. Bewonder op één van deze avonden in augustus prachtig vuurwerk dat wordt afgeschoten boven de kustlijn, terwijl u geniet van een ontspannen avond aan zee. Het festival zorgt voor een onvergetelijke en betoverende ervaring.